Luitenant J v. Stal de Oostdijk

 

Over Luitenant

Geboren: 26 maart 2017
Kleur: Zwart
Hoogte: 97 cm
Hoogste primering: 2e premie

 

Luitenant J v. Stal de Oostdijk

Luitenant is één van de weinige goedgekeurde zwarte hengsten in de grotere maten die een vrije bloedvoering heeft. Zijn inteeltcoëfficiënt staat mooi op nul en ook zijn verwantschap zal een mooi laag cijfer gaan geven mochten we daarmee gaan werken bij de shetlanders. Als we kijken naar zijn bloedvoering zou hij wel bij ons gefokt kunnen zijn. Dit is ook de reden dat we graag met hem een deel van onze merries willen dekken. Door Luitenant krijgen we straks een samenvoeging van de twee bloedlijnen die wij de laatste jaren hebben gebruikt om mee te fokken. Bij onze eigen merries de lijn van onze eerste merrie Marloes v.d. Goringbos en bij Luitenant de lijn van Nina v.d. Kleine Tip. Bij zijn nakomelingen zitten er straks dan ook haast alle hengsten voor die wij de laatste jaren gebruikt hebben, wat ons wel heel benieuwd maakt naar volgend jaar. Vader van Luitenant is de 1e premie hengst Orlando v.d. Hondermorgen deze hengst voert terug op de kroon superpreferente merries: Beauty v.d. Uitweg, Willemijn v. Stal Possemis, Octavia of Dewland en Sweatheart of Marshwood.

Moeder Brianna v.d. Drift is door ons gefokt en is een 1e premie kroonmerrie welke diverse kampioenschappen wist te behalen. Ze is onder anderen Dag- en Erekampioen geweest van de afdeling Drenthe Zuid. Ook is ze Nederlandskampioen jeugdige voorbrengers geweest met de fokker van Luitennant. Haar vader is de hengst die nog steeds een speciaal plekje bij ons heeft: Tom v. Veldhuizen. Haar moeder is de kroon-preferente Nina v.d. Kleine Tip die ook diverse jaren in onze weide mocht lopen.

Luitenant is een mooigelijnde hengst met heel veel ras, schitterend behang en een heel mooi hoofdje. Hij bezit goed ontwikkeld beenwerk welke hij zowel in stap en draf goed weet te gebruiken.

We hopen dat we met Luitenant echte Drift ponies mogen fokken!

 

Luitenant is zeer beperkt beschikbaar voor gastmerries.

 

 

 

 

 

 

 

Afstamming

   
V.V. Gelder v. Zuylichem
  V. Orlando v.d. Honderdmorgen  
    V.M. Hannie v.d. Bakker
        Kroonpreferent

Luitenant J v. Stal de Oostdijk

   
    M.V. Tom v. Veldhuizen
        
  M. Brianna v.d. Drift     Kroon  
    M.M. Nina v.d. Kleine Tip Kroonpreferent