Nieuws

Angelina v.d. Drift Preferent

19-10-2020 09:45

We kregen het leuke bericht dat Angelina door de goede prestatie van haar nakomelingen preferent verklaar mocht worden! Angelina is bij ons geboren en hebben we verkocht aan de fam. Beyersbergen na de geboorte van Fabienne (Vancouver) en Gravin (Cay) bij ons. Deze beide dochters zijn inmiddels Kroon met een 1e premie en zijn ook allebei al een keer middenmaats kampioen geweest op de premiekeuring in Dalen. Gravin zelfs 2x achter elkaar! Hiermee is Angelina de eerste v.d. Drift merrie die dit predicaat heeft mogen behalen! Trots! 

Grappige is dat met het behalen van dit resultaat haar moeder Top Lady v.d. Viersprong die door Gerko in zijn jongere jaren is gefokt ook het benodigde aantal punten heeft behaald om preferent te kunnen zijn. Helaas heeft ze in Nederland maar 2 nakomelingen gekregen voordat ze verhuist is naar het buitenland en schrijven de regels voor dat dit er minimaal 4 moeten zijn... Super knap natuurlijk om dit met maar 2 nakomelingen te behalen aangezien dit heel weinig voorkomt.

Nieuwe aanwinst

09-10-2020 09:31

Soms lopen dingen zoals ze doen. Na afgelopen winter de hengst Luitenant J v. Stal de Oostdijk te hebben klaargemaakt voor de hengstenkeuring waar is goedgekeurd is hij nu in ons bezit gekomen. Dit lag niet helemaal in de planning aangezien L.A. hier in 2021 ook nog staat maar zoals gezegd soms lopen dingen zo. Heel leuk om te merken dat hij nog steeds je heel enthousiast begroet elke keer dat je bij het weiland aankomt! Beide heren kunnen het goed met elkaar vinden en lopen gezellig naast elkaar nu buiten waarna we ze straks gaan klaarmaken voor de mogelijke hengstenkeuring in Januari. Luitenant is een zoon van Orlando v.d. Honderdmorgen en zijn moeder is de door ons gefokte Brianna v.d. Drift. Binnekort volgt er meer informatie over Luitenant op onze site!

 

Coronakeuring Assen

08-09-2020 00:00

Op de eerste zaterdag van augustus zijn wij met een deel van onze ponies naar de keuring in Assen geweest.

Het was een bijzondere keuring op deze manier maar gezien de omstandigheden niet meer dan logisch.

Wel raar was het dat we niet voor dag en dauw op hoefden te staan aangezien we pas na 10 uur aan de beurt waren.

We hadden van de veulens alleen OMG (Elsemiek x Galant) opgegeven omdat Galant al genoeg veulens had laten zien en we niet onnodig veel

ponies wouden meenemen. Hij liet zich goed zien en behaalde een veulenpremie. Van onze enters behaalde Nina (Fabienne x Galant) vlot haar premie maar was dit helaas niet zo voor Nicolette (Carmen x Galant). Onze drie twenters haalden alle 3 met gemak hun premie met de complimenten van de jury!

Dit waren Madame (Elsemiek x Galant), Marloes (Fabienne x Galant) en onze bruine Merel (Izabel x Galant). Omdat OMG meeging hebben we Elsemiek ook 

opgegeven omdat ze er zonder dat we er iets aangedaan hebben al mooi opstond. Voor haar was er een 1e premie en ze werd nog even gebruikt als voorbeeld

voor het aspirant jurylid welke meedraaide op haar eerste keuring. Heel leuk om mee te maken dat je pony zo'n voorbeeld is! 

 

Op deze keuring waren ook van andere inzenders meerdere nakomelingen van Galant aanwezig waarmee hij zijn 1e fase heeft afgesloten met de mooie index van 7.94!! Trots op dit mooie resultaat! 

Informatie L.A. bijgewerkt!

15-04-2020 10:00

Onder het kopje Hengst kunt u nu meer informatie vinden over L.A.

 

Helaas door de corona maatregelen heeft L.A. net als de andere goedgekeurde hengst nog niet kunnen deelnemen aan het sperma onderzoek.

Dit heeft ons doen besluiten om dit jaar geen vreemde merries te gaan dekken!

L.A. komt naar Aalden!

24-02-2020 12:19

Voor het dekseizoen 2020 komt de 3 jarige net goedgekeurde en beloond met een 1e premie hengst L.A. v. Stal Polderzicht naar Aalden!

We zijn heel blij met deze zoon van Fireball v. Gelre als opvolger van Galant. Binnenkort volgt hier meer info over onze nieuwe aanwinst!

 

Gezellige jongerenfokdag

05-12-2019 11:51

Op de 2de zaterdag van November zijn we weer gezellig naar de jongerenfokdag geweest. 

Laura had Carmen en haar veulen opgegeven en ons neefje Rowin had Alice opgegeven.

Altijd weer genieten zo'n dag met al die kinderen in de baan en ieder op zijn eigen manier te zien genieten van de pony's.

Laura was eerst nog niet echt ervan overtuig dat ze een veulen kan voorbrengen.. na veel gemopper vooraf van haar bleek het op de dag zelf eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn als dat ze gedacht had! Ze liet Nicolette heel netjes zien en kwam op een mooie 3de plek terecht! 

Tussen de middag tijd voor de hindernisbaan! Altijd mooi om het fanatisme bij sommige kinderen te zien en de onwetenheid bij de pony's die ze vast hebben.

Blijkbaar naar een aantal jaren meedoen heeft Carmen eindelijk door dat het op snelheid aankomt en heeft ze Laura laten zien hoe snel ze eigenlijk kan! 

Mooi om te zien hoe ze elke keer weer Laura het vertrouwen geeft waardoor die elke keer weer zoveel van haar leert.

Later bleken ze hard te zijn gegaan dat ze zelfs in de prijzen zijn gevallen! 

's middags was Rowin met Alice aan de beurt. Ze kwamen samen op een mooie 3de plaats terecht.

Toen was het de beurt aan Laura en Carmen. In een grote groep mocht ze op kop lopen en werd later ook ng kampioen van de middenmaat! 

Wat stonden Laura en Carmen trots in de baan toen ze in het midden mochten opstellen! 

We hebben weer genoten van onze mooie hobby en van alle kinderen met hun pony in de baan!

Geslaagde Nationale keuring

05-11-2019 11:43

Op de nationale keuring in Lunteren hebben wij een geslaagde dag gehad.

We mochten met 3 pony's deelnemen maar uiteindelijke zijn Ninja en Elsemiek de baan in geweest. Gravin had te goed haar best gedaan om

Ninja hard mogelijk te laten groeien waardoor ze zelf net niet zo was als wij haar graag zouden zien.

Ninja mocht 's ochtends in een grote groep zijn best gaan doen. Helaas had iets teveel last van zijn enthousiame en liet zich niet helemaal zo zien als gehoopt 

hij mocht in de tweede helft van de groep zich opstellen. 

 

's Middag was Elsemiek aan de beurt. Waar ze normaal gesproken op zulke dagen er totaal geen zin in lijkt te hebben en in de baan heel veel moeite heeft om mooi opgesteld voor de jury te gaan staan bleek vandaag ineens dat ze dat in Lunteren wel netjes kan! Ze heeft zich in een hele mooie rubriek super laten zien en moest alleen de latere Nederlands kampioen voor zich dulden! Super trots op onze dame! 

Zeer geslaagde premiekeuring!

19-08-2019 12:44

Zaterdag 10 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring. We hadden deze keer 17 ponies opgegeven... Dit is wel echt genoeg!

Samen met de rest van de familie kwam dit op een totaal van 46 te wassen pony's! Helaas had onze Madame in de aanloop naar de keuring toe een klein probleempje en mocht ze dit jaar thuis blijven. We gaan er vanuit dat we met haar naar de nakeuring gaan.

 

We hebben dit jaar 6 veulens gekregen en konden dus 's ochtends meteen volop bezig. Dit jaar werrden de meriie en hengst veulens voor het eerst door elkaar gekeurd. Dit is ons zeker goed bevallen!  Als eerste mocht Sven zijn trots Ninja (Gravin X Galant) de baan in. En hij had er deze keer echt zin in. Vrolijk ging hij door de baan en mocht opstellen als 1e met een premie. Hierna mochten achter elkaar onze andere 4 Galantjes de baan in en ook deze ontvangen makkelijk hun premie waarbij Nero (Karianne x Galant) ook op kop liep. Toen als laatste was onze kleine Nemo (Cellie x Hometown Hero) aan de beurt. Wat is het een lief jongetje om te zien. Hij had het grootste woord in de baan en mocht als 3de opstellen met een veulenpremie. Alle veulens geprimeerd! Mooi begin van de dag.

Met twee veulens mochten we meedoen aan het veulen kampioenschap. Ninja kwam zag en overwon! Vrolijk stappend ging hij rond en werd verkozen tot veulen kampioen overige maten en Algemeen veulenkampioen! Super gaaf voor Galant! Vorig jaar de reserve veulenkampioen en nu dus de Algemeen veulenkampioen.

 

Daarna door met de jeugd. Dit jaar hadden we maar 2 enters bij ons. Beide dames vonden het super spannend in de baan. Maar Marloes (Fabienne x Galant) en Merel (Izabel x Galant) mochten allebei in hun rubriek als 2de opstellen met een enterpremie! Ook de andere galant enters ontvingen een premie. Een 100% score dus voor Galant! Super blij mee!

Na de middag was het eerste de beurt aan Laura om met Carmen haar beste beentje voor te zetten bij de jeugdige voorbrengers. Geholpen door haar grote neef Thian deed ze dit weer super netjes. Ze kreeg een mooie score van de jury en had weer veel plezier gehad met Carmen! Heel trots op haar!

 

Daarna de beurt aan onze ruin Kingston. We hadden hem inmiddels verkocht maar we wouden er toch nog graag een premie op hebben dus overlegd dat hij bij ons bleef tot aan de keuring. Hoe rustig hij thuis tussen de dames staat zo enthousiast was hij nu tussen alle ponies. Hierdoor liet hij zich net niet zo zien als gehoopt en kreeg terecht een 2de premie. Hier ook zeker blij mee maar wat als hij iets minder enthousiast was geweest..

 

Toen mocht Karianne de baan in. Wat hebben we toch een gave grote vos! Ze liet zich super netjes zien en mocht kwam op kop te staan met een 1e premie!! Gaaf! Aan het eind van de dag mocht ze ook meedoen voor het kampioenschap Beste 3-jarige eigen gefokt. De spanning was er niet helemaal omdat al bekend was dat ze de enige met een 1e premie was die mocht meedoen maar we zijn niet minder blij met deze titel voor haar!!

Hertoging mocht hierna de baan in. Thuis waren we het erover eens dat ze er mooier voor stond dan vorig jaar. Ze liet zich ook weer netjes zien maar helaas ondanks dat ze wel op kop kwam te lopen ontving ze dit jaar een 2de premie. Dit was toch een kleine teleurstelling.

Hierna mocht Gravin de baan in. Ze liet er geen twijfel over bestaan dat ze vandaag kwam om haar titel te verdedigen. Ze mocht op kop lopen en ontving weer haar 1e premie. Ook tijdens het middenmaat kampioenschap had ze er duidelijk zin in en mocht voor het 2de jaar op rij opstellen als Kampioen Middenmaat! Wat waren wij trots maar Sven nog meer! Allebei zijn pony's waren gewoon kampioen geworden! Hij heeft heerlijk geslapen 's nacht met zijn verzameling aan linten.

Cellie mocht voor het eerst meedoen met de kroonmerries minimaat. Ze heeft zich heel netjes laten zien en mocht zelfs op kop! Ze ontving weer haar 2de premie en mocht weer meelopen voor het kampioenschap. Dit was niet weggelegd voor haar maar wij waren dik tevreden over haar.

Fabiëne en Carmen zaten weer bij elkaar in bij de kroonmerries middenmaat. Allebei lieten ze zich goed en ontvingen allebei weer een 1e premie Fabiëne als 2de en Carmen als 4de van deze mooie groep.

Als laatste mocht Elsemiek bij de oudkampioenen de baan in. Ook zij mocht weer haar 1e premie ontvangen. En op het laatst meedoen voor het Ere kampioenschap en wat haar vorig jaar niet lukte gebeurde dit jaar wel! Ze mocht opstellen als Ere Kampioen! Super gaaf dat ze nu eigenlijk alle kampioenschappen die er zijn op een premiekeuring een keer behaald heeft! Zo blij met onze Miek!

Hiermee kwam een einde aan een voor onze hele mooie dag! Iedereen bedankt voor alle hulp en aanmoedigingen vooral Elsje en Lieke en Karin voor de hulp met de pony's voorbrengen. En Natuurlijk onze hele familie die er deze dag was!

 

Update

19-08-2019 12:43

Het is te lang stil geweest op onze site... onze excuses!

We zullen weer proberen regelmatig wat leuke dingen te plaatsen!

Hou hier voor ook onze facebook pagina in de gaten!

 

Geweldige premiekeuring gehad!

29-08-2018 14:35

Op zaterdag 11 augustus was de tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring in Dalen. Na samen met de hele familie 42 pony's te hebben gewassen op

donderdag en vrijdag was het zaterdag dan eindelijk zover. En wat een dag werd het!! Het was de eerste keuring waarop Galant zijn veulens mocht tonen, dus waren we heel benieuwd wat de jury er van zou vinden.

 

We begonnen uiteraard met de veulens waarvan Minion (Gravin) het spits mocht afbijten. Dit deed hij net zoals later Madame (Elsemiek) en Merel (Izabel) heel verdienstelijk door als 2de te worden opgesteld met premie. Marloes (Fabiënne) zat bij Madame in en mocht als 4de worden opgesteld ook met premie. Dus al onze Galant veulens werden geprimeerd en ook het andere veulen van hem werd geprimeerd! Mooi begin voor hem en ons! Doordat er 3 op de 2de plek liepen, toch heel goed het veulenkampioenschap in de gaten houden en zoals wij al hadden verwacht werd de nr 1 in de rubriek van Madame kampioen en mocht Madame de baan in voor het reserve kampioenschap. En na een rondje haar zelf goed te laten zien mocht ze opstellen als Reserve kampioen! 

 

Daarna door met onze twee enters. Deze 2 hadden niet helemaal hun dag, waarbij vooral Lotte de motor niet aankreeg... Gelukkig kregen ze beide een mooie premie en zijn we benieuwd hoe ze nu uit gaan groeien! Toen was Karianne aan de beurt. Heel benieuwd hoe onze grote koffievos het zou doen! 

Zelf vonden we haar er heel mooi op staan en gelukkig vond de jury dat ook. Mooiste compliment was misschien wel dat de jury vroeg: Waar tover je zo'n mooie grote maats vos vandaan?! En mooi was ze! Na eerst haar rubriek te winnen, werd ze daarna gekroond tot Jeugdkampioen grote maat en tot Algemeen Jeugdkampioen!! Wat gaaf! Ze is onze enige dochter van de vorig jaar veel te vroeg overleden Dominique en we zien er veel in terug van haar moeder. Dit zorgde er bij ons toch voor dat er een heerlijke emotie los kwam.

 

Na een gezellige lunch was het de beurt aan Laura om haar kunsten te vertonen met Carmen. Wat een heerlijk gezicht om te zien hoe ze in de baan geniet samen met Carmen! Ze heeft het heel goed gedaan en veel plezier gehad ( dat is toch wel het belangrijkste) en is uiteindelijk 3de geworden van een hele grote groep van haar leeftijd.

 

En toen even omschakelen en door met de oudere merries. We hadden al onze dames opgegeven en meegenomen en waren op Hertogin na heel tevreden hoe ze er voor stonden. Nu eerst maar hopen dat ze er zelf ook zin in hadden. En dat hadden ze!!

Als eerste mocht Izabel de baan in. 's Ochtends was ze nog behoorlijk onrustig in de baan met Merel maar nu bleef ze precies goed en heeft zich super laten zien wat resulteerde in een mooie kopplek met een 1e premie!! Dat was een mooi begin van de middag. Toen was Hertogin aan de beurt. Thuis lang getwijfeld om haar mee te nemen en uiteindelijk toch besloten dat ze meeging en hier hadden we achteraf geen spijt van! Wat verandert ze toch in de baan! Wat is ze dan een raskikker. Ze mocht als 2de opstellen met een 1e premie!! 

Daarna was Gravin aan de beurt om te proberen haar 1e premie terug te krijgen. We waren er van overtuigd dat ze er beter voor stond dan vorig jaar en hoopten dat het er deze keer ook zou uitkomen. En het kwam eruit! Wauw wat ging ze! Op kop met een dikke 1e premie! Dit was de Gravin zoals wij haar kennen. Toen was het de beurt aan Hilda om met onze kleine mini Cellie de baan in te gaan. We waren redelijk tevreden hoe ze nu ervoor stond ten opzichte van hoe mager ze bij ons kwam. Thuis is het echt een pony voor onze kids maar in de baan best een felle dame. We hoopten dat ze een 2de premie zou halen zodat ze kroon zou worden. Mede door haar super draf heeft ze die 2de verdiend met zelfs een kopplaats! Hele mooie manier om kroon te worden.

De middag liep tot nu toe beter dan gehoopt maar er moesten nog 3 dames de baan in. Eerst waren Carmen en Fabiënne aan de beurt. Vonden zelf dat Carmen doordat ze gust is, iets te rond was en dat Fabiënne er mooi op stond. Maar in de baan deden ze het helemaal andersom. Carmen stond als een plaatje en stapte en draafde als een grote door de baan. Fabiënne had er deze keer weinig zin in en heeft niet helemaal laten zien wat ze kan. Dit resulteerde erin dat Carmen op kop kwam (Laura helemaal trots) en Fabiënne als 6de werd opgesteld. Allebei met die mooie 1e premie! Alleen Elsemiek was nu nog aan de beurt. Na jaren te hebben gehoopt dat ze een keer in de baan laat zien wat ze ons thuis zo vaak laat zien, hadden we ons er inmiddels een beetje bij neergelegd dat ze er op de keuringen niet veel aan vindt. Maar deze keer viel het mee en heeft ze zich goed laten zien. Ook zij mocht opstellen als 1e met een 1e premie! 

Wat een geweldige middag tot dan toe. 5 van de 7 merries op kop en 6 dames met een 1e premie! Toen door naar de kampioenschappen. Al eerste mocht Cellie bij de mini's. Dit was zoals verwacht iets te hoog voor haar gegrepen. Daarna door met Izabel, Gravin en Carmen voor het middenmaatskampioenschap. Uiteindelijk mocht Gravin in het midden opstellen als kampioen! Wat een revanche voor haar op vorig jaar! En wat glunderde Sven dat ZIJN Gravin kampioen was geworden. En dan als laatste mocht Elsemiek proberen grote maatskampioen te worden. En dat is haar gelukt !! Wat gaaf! Voor het dagkampioenschap mochten Gravin en Elsemiek zich melden en na een felle strijd werd Elsemiek gekroond tot Algemeen Dagkampioen!! Wat een dag! Het erekampioenschap moest ze laten aan een andere mooie merrie. Maar wat een super dag hebben wij gehad!! Ongelofelijk! En wat een super hulp hadden we met Elsje, Tine, Myla en Denise! Wat super dat jullie ons wouden helpen! Nu op naar Lunteren en daarna de jonge hengstenkeuring waar onze andere vos Kingston (Trotski) zijn kunsten mag vertonen. Zijn moeder (Elsemiek) en halfzus (Karianne) hebben vandaag het goede voorbeeld gegeven!

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>