Nieuws

L.A. uit logeren

21-05-2021 13:15

Soms wijzigen de plannen wel eens. Eerst was het de bedoeling dat L.A. het hele dekseizoen gewoon in Aalden zou staan. Maar door de komst van Luitenant en het feit dat de merries die we graag bij L.A. willen hebben al op tijd gedekt zijn is L.A. nu uit logeren bij zijn eigenaar de familie Oudman. Inmiddels loopt hij daar mooi in de koppel tussen een aantal van zijn eigen nakomelingen. Dat blijft toch een heel mooi gezicht! Als alles volgens planning loopt komt hij eind dit jaar weer bij ons op stal om hem klaar te maken voor de HK. 

Het eerste veulen geboren

25-04-2021 10:58

Wat kun je soms ongeduldig worden... Wachten duurt altijd lang maar als de merrie dan ook nog drie weken overdraagd en het het eerste veulen is van L.A. dan lijkt het nog langer te duren... Maar gelukkig is hij er: Prinz v.d. Drift een mooie zoon voor Carmen! Laura helemaal trots en blij met hem en hij ook al vanaf het begin met haar. Wat een heerlijk nonchalant karakter heeft hij! Nu wachten we op Merel die vanaf 7 mei de tijd heeft. In de tussentijd zijn er wel bij stal de Viersprong verschillende merries uitgerekend van L.A. Ook daar kijken we heel erg naar uit!

Stamboekopname

06-04-2021 00:00

Afgelopen zaterdag naar de stamboekopname in Zweeloo geweest met Merel en Marloes. Beide dames zijn met mooie scores opgenomen en waar Marloes zoals verwacht in de middenmaat valt met haar 97 cm is Merel gemeten op 100 cm! Thuis hebben we haar nog nooit zo groot gehad en denken er toch sterk over om haar te laten overmeten, het verschil tussen haar en een echte grote maat is voor ons best groot. Hiervoor zouden we naar de veegdag kunnen alleen is ze dan ook uitgerekend van haar veulen... Dat is dan geen optie. Dan wordt het of bij de nakeuring of volgend jaar tijden sde s opname. Het rare feit wil dan dat ze dit jaar meedraait bij de grote maat en volgend jaar bij de middenmaat. Ook waren er nog twee andere nakomelingen van Galant op deze stamboekopname die ook beide met mooie scores zijn opgenomen!

Angelina v.d. Drift Preferent

19-10-2020 09:45

We kregen het leuke bericht dat Angelina door de goede prestatie van haar nakomelingen preferent verklaar mocht worden! Angelina is bij ons geboren en hebben we verkocht aan de fam. Beyersbergen na de geboorte van Fabienne (Vancouver) en Gravin (Cay) bij ons. Deze beide dochters zijn inmiddels Kroon met een 1e premie en zijn ook allebei al een keer middenmaats kampioen geweest op de premiekeuring in Dalen. Gravin zelfs 2x achter elkaar! Hiermee is Angelina de eerste v.d. Drift merrie die dit predicaat heeft mogen behalen! Trots! 

Grappige is dat met het behalen van dit resultaat haar moeder Top Lady v.d. Viersprong die door Gerko in zijn jongere jaren is gefokt ook het benodigde aantal punten heeft behaald om preferent te kunnen zijn. Helaas heeft ze in Nederland maar 2 nakomelingen gekregen voordat ze verhuist is naar het buitenland en schrijven de regels voor dat dit er minimaal 4 moeten zijn... Super knap natuurlijk om dit met maar 2 nakomelingen te behalen aangezien dit heel weinig voorkomt.

Nieuwe aanwinst

09-10-2020 09:31

Soms lopen dingen zoals ze doen. Na afgelopen winter de hengst Luitenant J v. Stal de Oostdijk te hebben klaargemaakt voor de hengstenkeuring waar is goedgekeurd is hij nu in ons bezit gekomen. Dit lag niet helemaal in de planning aangezien L.A. hier in 2021 ook nog staat maar zoals gezegd soms lopen dingen zo. Heel leuk om te merken dat hij nog steeds je heel enthousiast begroet elke keer dat je bij het weiland aankomt! Beide heren kunnen het goed met elkaar vinden en lopen gezellig naast elkaar nu buiten waarna we ze straks gaan klaarmaken voor de mogelijke hengstenkeuring in Januari. Luitenant is een zoon van Orlando v.d. Honderdmorgen en zijn moeder is de door ons gefokte Brianna v.d. Drift. Binnekort volgt er meer informatie over Luitenant op onze site!

 

Coronakeuring Assen

08-09-2020 00:00

Op de eerste zaterdag van augustus zijn wij met een deel van onze ponies naar de keuring in Assen geweest.

Het was een bijzondere keuring op deze manier maar gezien de omstandigheden niet meer dan logisch.

Wel raar was het dat we niet voor dag en dauw op hoefden te staan aangezien we pas na 10 uur aan de beurt waren.

We hadden van de veulens alleen OMG (Elsemiek x Galant) opgegeven omdat Galant al genoeg veulens had laten zien en we niet onnodig veel

ponies wouden meenemen. Hij liet zich goed zien en behaalde een veulenpremie. Van onze enters behaalde Nina (Fabienne x Galant) vlot haar premie maar was dit helaas niet zo voor Nicolette (Carmen x Galant). Onze drie twenters haalden alle 3 met gemak hun premie met de complimenten van de jury!

Dit waren Madame (Elsemiek x Galant), Marloes (Fabienne x Galant) en onze bruine Merel (Izabel x Galant). Omdat OMG meeging hebben we Elsemiek ook 

opgegeven omdat ze er zonder dat we er iets aangedaan hebben al mooi opstond. Voor haar was er een 1e premie en ze werd nog even gebruikt als voorbeeld

voor het aspirant jurylid welke meedraaide op haar eerste keuring. Heel leuk om mee te maken dat je pony zo'n voorbeeld is! 

 

Op deze keuring waren ook van andere inzenders meerdere nakomelingen van Galant aanwezig waarmee hij zijn 1e fase heeft afgesloten met de mooie index van 7.94!! Trots op dit mooie resultaat! 

Informatie L.A. bijgewerkt!

15-04-2020 10:00

Onder het kopje Hengst kunt u nu meer informatie vinden over L.A.

 

Helaas door de corona maatregelen heeft L.A. net als de andere goedgekeurde hengst nog niet kunnen deelnemen aan het sperma onderzoek.

Dit heeft ons doen besluiten om dit jaar geen vreemde merries te gaan dekken!

L.A. komt naar Aalden!

24-02-2020 12:19

Voor het dekseizoen 2020 komt de 3 jarige net goedgekeurde en beloond met een 1e premie hengst L.A. v. Stal Polderzicht naar Aalden!

We zijn heel blij met deze zoon van Fireball v. Gelre als opvolger van Galant. Binnenkort volgt hier meer info over onze nieuwe aanwinst!

 

Gezellige jongerenfokdag

05-12-2019 11:51

Op de 2de zaterdag van November zijn we weer gezellig naar de jongerenfokdag geweest. 

Laura had Carmen en haar veulen opgegeven en ons neefje Rowin had Alice opgegeven.

Altijd weer genieten zo'n dag met al die kinderen in de baan en ieder op zijn eigen manier te zien genieten van de pony's.

Laura was eerst nog niet echt ervan overtuig dat ze een veulen kan voorbrengen.. na veel gemopper vooraf van haar bleek het op de dag zelf eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn als dat ze gedacht had! Ze liet Nicolette heel netjes zien en kwam op een mooie 3de plek terecht! 

Tussen de middag tijd voor de hindernisbaan! Altijd mooi om het fanatisme bij sommige kinderen te zien en de onwetenheid bij de pony's die ze vast hebben.

Blijkbaar naar een aantal jaren meedoen heeft Carmen eindelijk door dat het op snelheid aankomt en heeft ze Laura laten zien hoe snel ze eigenlijk kan! 

Mooi om te zien hoe ze elke keer weer Laura het vertrouwen geeft waardoor die elke keer weer zoveel van haar leert.

Later bleken ze hard te zijn gegaan dat ze zelfs in de prijzen zijn gevallen! 

's middags was Rowin met Alice aan de beurt. Ze kwamen samen op een mooie 3de plaats terecht.

Toen was het de beurt aan Laura en Carmen. In een grote groep mocht ze op kop lopen en werd later ook ng kampioen van de middenmaat! 

Wat stonden Laura en Carmen trots in de baan toen ze in het midden mochten opstellen! 

We hebben weer genoten van onze mooie hobby en van alle kinderen met hun pony in de baan!

Geslaagde Nationale keuring

05-11-2019 11:43

Op de nationale keuring in Lunteren hebben wij een geslaagde dag gehad.

We mochten met 3 pony's deelnemen maar uiteindelijke zijn Ninja en Elsemiek de baan in geweest. Gravin had te goed haar best gedaan om

Ninja hard mogelijk te laten groeien waardoor ze zelf net niet zo was als wij haar graag zouden zien.

Ninja mocht 's ochtends in een grote groep zijn best gaan doen. Helaas had iets teveel last van zijn enthousiame en liet zich niet helemaal zo zien als gehoopt 

hij mocht in de tweede helft van de groep zich opstellen. 

 

's Middag was Elsemiek aan de beurt. Waar ze normaal gesproken op zulke dagen er totaal geen zin in lijkt te hebben en in de baan heel veel moeite heeft om mooi opgesteld voor de jury te gaan staan bleek vandaag ineens dat ze dat in Lunteren wel netjes kan! Ze heeft zich in een hele mooie rubriek super laten zien en moest alleen de latere Nederlands kampioen voor zich dulden! Super trots op onze dame! 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>