Geweldige premiekeuring gehad!

29-08-2018 14:35

Op zaterdag 11 augustus was de tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring in Dalen. Na samen met de hele familie 42 pony's te hebben gewassen op

donderdag en vrijdag was het zaterdag dan eindelijk zover. En wat een dag werd het!! Het was de eerste keuring waarop Galant zijn veulens mocht tonen, dus waren we heel benieuwd wat de jury er van zou vinden.

 

We begonnen uiteraard met de veulens waarvan Minion (Gravin) het spits mocht afbijten. Dit deed hij net zoals later Madame (Elsemiek) en Merel (Izabel) heel verdienstelijk door als 2de te worden opgesteld met premie. Marloes (Fabiënne) zat bij Madame in en mocht als 4de worden opgesteld ook met premie. Dus al onze Galant veulens werden geprimeerd en ook het andere veulen van hem werd geprimeerd! Mooi begin voor hem en ons! Doordat er 3 op de 2de plek liepen, toch heel goed het veulenkampioenschap in de gaten houden en zoals wij al hadden verwacht werd de nr 1 in de rubriek van Madame kampioen en mocht Madame de baan in voor het reserve kampioenschap. En na een rondje haar zelf goed te laten zien mocht ze opstellen als Reserve kampioen! 

 

Daarna door met onze twee enters. Deze 2 hadden niet helemaal hun dag, waarbij vooral Lotte de motor niet aankreeg... Gelukkig kregen ze beide een mooie premie en zijn we benieuwd hoe ze nu uit gaan groeien! Toen was Karianne aan de beurt. Heel benieuwd hoe onze grote koffievos het zou doen! 

Zelf vonden we haar er heel mooi op staan en gelukkig vond de jury dat ook. Mooiste compliment was misschien wel dat de jury vroeg: Waar tover je zo'n mooie grote maats vos vandaan?! En mooi was ze! Na eerst haar rubriek te winnen, werd ze daarna gekroond tot Jeugdkampioen grote maat en tot Algemeen Jeugdkampioen!! Wat gaaf! Ze is onze enige dochter van de vorig jaar veel te vroeg overleden Dominique en we zien er veel in terug van haar moeder. Dit zorgde er bij ons toch voor dat er een heerlijke emotie los kwam.

 

Na een gezellige lunch was het de beurt aan Laura om haar kunsten te vertonen met Carmen. Wat een heerlijk gezicht om te zien hoe ze in de baan geniet samen met Carmen! Ze heeft het heel goed gedaan en veel plezier gehad ( dat is toch wel het belangrijkste) en is uiteindelijk 3de geworden van een hele grote groep van haar leeftijd.

 

En toen even omschakelen en door met de oudere merries. We hadden al onze dames opgegeven en meegenomen en waren op Hertogin na heel tevreden hoe ze er voor stonden. Nu eerst maar hopen dat ze er zelf ook zin in hadden. En dat hadden ze!!

Als eerste mocht Izabel de baan in. 's Ochtends was ze nog behoorlijk onrustig in de baan met Merel maar nu bleef ze precies goed en heeft zich super laten zien wat resulteerde in een mooie kopplek met een 1e premie!! Dat was een mooi begin van de middag. Toen was Hertogin aan de beurt. Thuis lang getwijfeld om haar mee te nemen en uiteindelijk toch besloten dat ze meeging en hier hadden we achteraf geen spijt van! Wat verandert ze toch in de baan! Wat is ze dan een raskikker. Ze mocht als 2de opstellen met een 1e premie!! 

Daarna was Gravin aan de beurt om te proberen haar 1e premie terug te krijgen. We waren er van overtuigd dat ze er beter voor stond dan vorig jaar en hoopten dat het er deze keer ook zou uitkomen. En het kwam eruit! Wauw wat ging ze! Op kop met een dikke 1e premie! Dit was de Gravin zoals wij haar kennen. Toen was het de beurt aan Hilda om met onze kleine mini Cellie de baan in te gaan. We waren redelijk tevreden hoe ze nu ervoor stond ten opzichte van hoe mager ze bij ons kwam. Thuis is het echt een pony voor onze kids maar in de baan best een felle dame. We hoopten dat ze een 2de premie zou halen zodat ze kroon zou worden. Mede door haar super draf heeft ze die 2de verdiend met zelfs een kopplaats! Hele mooie manier om kroon te worden.

De middag liep tot nu toe beter dan gehoopt maar er moesten nog 3 dames de baan in. Eerst waren Carmen en Fabiënne aan de beurt. Vonden zelf dat Carmen doordat ze gust is, iets te rond was en dat Fabiënne er mooi op stond. Maar in de baan deden ze het helemaal andersom. Carmen stond als een plaatje en stapte en draafde als een grote door de baan. Fabiënne had er deze keer weinig zin in en heeft niet helemaal laten zien wat ze kan. Dit resulteerde erin dat Carmen op kop kwam (Laura helemaal trots) en Fabiënne als 6de werd opgesteld. Allebei met die mooie 1e premie! Alleen Elsemiek was nu nog aan de beurt. Na jaren te hebben gehoopt dat ze een keer in de baan laat zien wat ze ons thuis zo vaak laat zien, hadden we ons er inmiddels een beetje bij neergelegd dat ze er op de keuringen niet veel aan vindt. Maar deze keer viel het mee en heeft ze zich goed laten zien. Ook zij mocht opstellen als 1e met een 1e premie! 

Wat een geweldige middag tot dan toe. 5 van de 7 merries op kop en 6 dames met een 1e premie! Toen door naar de kampioenschappen. Al eerste mocht Cellie bij de mini's. Dit was zoals verwacht iets te hoog voor haar gegrepen. Daarna door met Izabel, Gravin en Carmen voor het middenmaatskampioenschap. Uiteindelijk mocht Gravin in het midden opstellen als kampioen! Wat een revanche voor haar op vorig jaar! En wat glunderde Sven dat ZIJN Gravin kampioen was geworden. En dan als laatste mocht Elsemiek proberen grote maatskampioen te worden. En dat is haar gelukt !! Wat gaaf! Voor het dagkampioenschap mochten Gravin en Elsemiek zich melden en na een felle strijd werd Elsemiek gekroond tot Algemeen Dagkampioen!! Wat een dag! Het erekampioenschap moest ze laten aan een andere mooie merrie. Maar wat een super dag hebben wij gehad!! Ongelofelijk! En wat een super hulp hadden we met Elsje, Tine, Myla en Denise! Wat super dat jullie ons wouden helpen! Nu op naar Lunteren en daarna de jonge hengstenkeuring waar onze andere vos Kingston (Trotski) zijn kunsten mag vertonen. Zijn moeder (Elsemiek) en halfzus (Karianne) hebben vandaag het goede voorbeeld gegeven!