Hele mooie keuringsdag gehad

07-09-2016 15:16

Zaterdag 13 augustus was onze jaarlijkse keuring te dalen. Na 2 dagen waren er samen met de rest van de familie 35 pony s door de wasstraat geweest! Zaterdagochtend ging mooi op tijd de wekker en trokken we vol goede moed richting Dalen.

 

We hadden 10 pony's voor de keuring opgegeven. Meteen in de eerste rubriek mocht Kingston de baan in, nooit aan hem getwijfeld maar helaas kwam hij achteraan zonder premie. 

Daarna waren onze 2 merrieveulens aan de beurt. Eerste onze bijzondere Karianne, ze werd geboren als normale vos maar is inmiddels veranderd in een hele mooi donkere koffievos. Ze kwam op kop van haar rubriek met premie. Daarna meteen onze kaitlyn ook op kop met premie! Daar kunnen we verder mee!

Toen was de beurt aan onze aangekochte pony Izabel, liep op een mooie derde plek met premie en heeft weer veel geleerd.

Hertogin mocht toen de baan in, we waren benieuwd wat ze kon doen aangezien ze net middenmaat is en ook nog zo mooi jeugdig. Na zich super te hebben laten zien mocht ze kop weg stappen en liet zich niet meer inhalen. En dit deze ook bij het middenmaats kampioenschap! Jeugdkampioen met hertogin hadden we toch van te voren niet verwacht. Voor het algemeen jeugdkampioenschap kwam ze net te kort maar wij waren al dik tevreden met onze kleinste dame!

 

Na de pauze mocht Laura eindelijk laten zien hoe goed ze had geoefend met Hertogin. Ze deden het samen super, op klein momentje na waar Laura erachter kwam dat het toch echt Shetlanders zijn waar je meeloopt... Maar met een mooi rapport een medaille en zak snoep kan ze weer vooruit.

 

Toen waren onze oudere merries aan de beurt en wat ging het super! We waren thuis heel tevreden over hoe ze er voorstonden maar het is altijd afwachten wat ze in de baan willen laten zien.

En wat ben je dan trots als Gravin, Fabiennë, Carmen en Dominique zich echt super laten zien en allemaal op kop komen met een 1e premie!! Elsemiek heeft er dit jaar helaas niet zoveel zin in maar liep toch netjes op de 2de plek met een 1e premie achter de latere grote- maatskampioen.

Al onze oudere merries meegenomen en weer allemaal beloond met een 1e premie, helemaal trots!

Helaas bij de oudere merries geen maatkampioen, maar wel resultaten waar we weer een jaar mee vooruit kunnen.

Nu op naar Lunteren met hertogin!