Twee hengsten erbij!

11-05-2015 20:46

Na al meer dan 9 dagen wachten tot Elsemiek een keer dacht wat te gaan doen, was het ineens Dominique die opschoot. Dus halster maar omgedaan en 's avonds nog een keer kijken. Ze was heel alert en onrustig maar de hele nacht niets. Zaterdags 's ochtends was duidelijk dat het niet meer lang ging duren en na de middag was daar ons tweede hengst veulen van dit jaar!

Heel leuk was het, dat Laura voor het eerst erbij was en er later ook geweldig mooi over vertellen kon. Het is een zwart hengst veulen van Trotski met de naam Joep v.d. Drift (Laura heeft de naam bedacht !)

's Avonds nog maar eens weer bij Elsemiek gekeken maar dat schoot nog niets op. 's ochtends was ze wel iets veranderd qua gedrag maar voor de rest niets. Nog even koffie gedronken en toen weer met de kinders die kant op. Komen bij het land aan en Elsemiek ziet ons en gaat liggen en begint zo ineens te bevallen! Laura ons goed geholpen met schoon water aangeven en Sven is lekker aan spelen gegaan met een schep... En toen was daar ons derde hengst veulen van dit jaar en ook dit was een vos. Hij heet I am v.d. Drift en zijn vader is Bonaparte v.d. Viersprong.

Als dit aan de straat gebeurt op een zondag met mooi weer komen er wel heel veel fietsers langs die stoppen om te kijken. Deze hebben allemaal even een uitleg van Laura gehad over wat er gebeurt en hoe het allemaal ging! Onze kleine PR mevrouwtje! Ze wou zo graag het een x zien en nu heeft ze er twee binnen een dag meegemaakt!

Nu is het misschien nog wachten op Carmen, maar net zoals de afgelopen twee jaar hebben we nog steeds geen 100% vertrouwen dat ze drachtig is. De vorige keren ging het goed dus nu ook maar hopen op iets moois!