Zeer geslaagde premiekeuring!

19-08-2019 12:44

Zaterdag 10 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring. We hadden deze keer 17 ponies opgegeven... Dit is wel echt genoeg!

Samen met de rest van de familie kwam dit op een totaal van 46 te wassen pony's! Helaas had onze Madame in de aanloop naar de keuring toe een klein probleempje en mocht ze dit jaar thuis blijven. We gaan er vanuit dat we met haar naar de nakeuring gaan.

 

We hebben dit jaar 6 veulens gekregen en konden dus 's ochtends meteen volop bezig. Dit jaar werrden de meriie en hengst veulens voor het eerst door elkaar gekeurd. Dit is ons zeker goed bevallen!  Als eerste mocht Sven zijn trots Ninja (Gravin X Galant) de baan in. En hij had er deze keer echt zin in. Vrolijk ging hij door de baan en mocht opstellen als 1e met een premie. Hierna mochten achter elkaar onze andere 4 Galantjes de baan in en ook deze ontvangen makkelijk hun premie waarbij Nero (Karianne x Galant) ook op kop liep. Toen als laatste was onze kleine Nemo (Cellie x Hometown Hero) aan de beurt. Wat is het een lief jongetje om te zien. Hij had het grootste woord in de baan en mocht als 3de opstellen met een veulenpremie. Alle veulens geprimeerd! Mooi begin van de dag.

Met twee veulens mochten we meedoen aan het veulen kampioenschap. Ninja kwam zag en overwon! Vrolijk stappend ging hij rond en werd verkozen tot veulen kampioen overige maten en Algemeen veulenkampioen! Super gaaf voor Galant! Vorig jaar de reserve veulenkampioen en nu dus de Algemeen veulenkampioen.

 

Daarna door met de jeugd. Dit jaar hadden we maar 2 enters bij ons. Beide dames vonden het super spannend in de baan. Maar Marloes (Fabienne x Galant) en Merel (Izabel x Galant) mochten allebei in hun rubriek als 2de opstellen met een enterpremie! Ook de andere galant enters ontvingen een premie. Een 100% score dus voor Galant! Super blij mee!

Na de middag was het eerste de beurt aan Laura om met Carmen haar beste beentje voor te zetten bij de jeugdige voorbrengers. Geholpen door haar grote neef Thian deed ze dit weer super netjes. Ze kreeg een mooie score van de jury en had weer veel plezier gehad met Carmen! Heel trots op haar!

 

Daarna de beurt aan onze ruin Kingston. We hadden hem inmiddels verkocht maar we wouden er toch nog graag een premie op hebben dus overlegd dat hij bij ons bleef tot aan de keuring. Hoe rustig hij thuis tussen de dames staat zo enthousiast was hij nu tussen alle ponies. Hierdoor liet hij zich net niet zo zien als gehoopt en kreeg terecht een 2de premie. Hier ook zeker blij mee maar wat als hij iets minder enthousiast was geweest..

 

Toen mocht Karianne de baan in. Wat hebben we toch een gave grote vos! Ze liet zich super netjes zien en mocht kwam op kop te staan met een 1e premie!! Gaaf! Aan het eind van de dag mocht ze ook meedoen voor het kampioenschap Beste 3-jarige eigen gefokt. De spanning was er niet helemaal omdat al bekend was dat ze de enige met een 1e premie was die mocht meedoen maar we zijn niet minder blij met deze titel voor haar!!

Hertoging mocht hierna de baan in. Thuis waren we het erover eens dat ze er mooier voor stond dan vorig jaar. Ze liet zich ook weer netjes zien maar helaas ondanks dat ze wel op kop kwam te lopen ontving ze dit jaar een 2de premie. Dit was toch een kleine teleurstelling.

Hierna mocht Gravin de baan in. Ze liet er geen twijfel over bestaan dat ze vandaag kwam om haar titel te verdedigen. Ze mocht op kop lopen en ontving weer haar 1e premie. Ook tijdens het middenmaat kampioenschap had ze er duidelijk zin in en mocht voor het 2de jaar op rij opstellen als Kampioen Middenmaat! Wat waren wij trots maar Sven nog meer! Allebei zijn pony's waren gewoon kampioen geworden! Hij heeft heerlijk geslapen 's nacht met zijn verzameling aan linten.

Cellie mocht voor het eerst meedoen met de kroonmerries minimaat. Ze heeft zich heel netjes laten zien en mocht zelfs op kop! Ze ontving weer haar 2de premie en mocht weer meelopen voor het kampioenschap. Dit was niet weggelegd voor haar maar wij waren dik tevreden over haar.

Fabiëne en Carmen zaten weer bij elkaar in bij de kroonmerries middenmaat. Allebei lieten ze zich goed en ontvingen allebei weer een 1e premie Fabiëne als 2de en Carmen als 4de van deze mooie groep.

Als laatste mocht Elsemiek bij de oudkampioenen de baan in. Ook zij mocht weer haar 1e premie ontvangen. En op het laatst meedoen voor het Ere kampioenschap en wat haar vorig jaar niet lukte gebeurde dit jaar wel! Ze mocht opstellen als Ere Kampioen! Super gaaf dat ze nu eigenlijk alle kampioenschappen die er zijn op een premiekeuring een keer behaald heeft! Zo blij met onze Miek!

Hiermee kwam een einde aan een voor onze hele mooie dag! Iedereen bedankt voor alle hulp en aanmoedigingen vooral Elsje en Lieke en Karin voor de hulp met de pony's voorbrengen. En Natuurlijk onze hele familie die er deze dag was!