Nieuws

Top keuring in Dalen!

17-08-2015 10:43

Afgelopen zaterdag was weer de jaarlijks premiekeuring van onze fokvereniging in Dalen.
Dit jaar hadden we als famillie 42 pony's opgegeven, Dat zijn er wel genoeg om te wassen! Zelf hadden we er 11 opgegeven maar helaas hebben we Carmen toch maar thuis gelaten. Ze geniet dit jaar helaas iets teveel van het feit dat ze geen veulen heeft.

 

Zaterdag ochtend vol goede moed en met goede hulp dus op weg naar Dalen.
Al eerste mochten onze 3 hengst veulens: Ze hadden helaas alle 3 de gedachten meer bij al die andere merrie's om hun heen dan dat ze zich super wilden laten zien. Maar ondanks dat kregen ze alle 3 wel hun premie! Ingenieur was nog de ergste en dat is toch een beetje jammer als je er thuis steeds naar kijkt en hij wel laat zien wat hij kan... Maar ja, niets aan te doen.

 

Toen was het de beurt aan ons kleine raskikkertje Hertogin (v. Gerrol). Ze liep op kop bij de kleine maats enters!
Daarna de twenters : Gianna (v. Tornado) en Gravin (v. Cay). Gianna liep netjes tweede achter de latere jeugdkampioen en Gravin liep mooi op kop van haar rubriek! Toen dus met 2 merries naar de jeugdkampioenschappen, maar die eer was voor andere pony's weggelegd dit keer.

 

Toen na de pauze mochten de oudere merrie's in de baan. Al eerste was Fabiënne (v. Vancouver) aan de beurt. Vooraf op gehoopt dat ze zich zou laten zien zoals ze kan en niet zo als laatst in Vries dat ze zo druk zou worden. Maar gelukkig ging ze staan voor de jury zoals je hoopt! En ook in beweging was zoals wij hadden gehoopt! Dit resulteerde in een mooie kopplek met de hele mooie 1e premie! Trots!

Daarna mocht Elsemiek (v. Tom) de baan betreden en ook die liet zich super zien en mocht op kop met een 1e!
Haar grote zus Dominique wou niet onder doen voor haar zusje en ook zij zweefde door de baan en mocht op kop met een 1e premie!
Bij de oudkampioenen mocht Brianna meedoen en die liet zich netjes zien wat ook resulteerde in een 1e premie!

Wat zijn we trots dat voor het 3de jaar op rij al onze oudere merrie's met een 1e premie naar huis mogen en voor de 2de keer ook allemaal op kop liepen! Super trots!!

En toen begonnen de kampioenschappen. Fabienne mcoht al eerste meedoen om het middenmaats kampioenschap en weer liet ze zichzelf super zien! Wat een genot om naast te lopen! En toch vrij onverwachts mocht ze opstellen als Middenmaats kampioen! Dat hadden we voor haar rubriek toch totaal niet verwacht. Maar ze heeft zich zelf echt laten zien vandaag!
Toen snel overschakelen naar Elsemiek en Dominique voor het grote maats kampioenschap. Helaas hadden deze twee dames er toen iets minder zin in en ging de eer naar een super mooie Flower v.d. Esdahoeve! Geen probleem om daar van te verliezen!
Voor het dagkampioenschap was ook deze Flower niet te verslaan door Fabiënne en de anderen. Toen met het Ere kampioenschap heeft Brianna haar best gedaan maar alle eer was er weer voor Flower.

Al met al super tevreden over deze voor ons best verlopen dag! We kunnen er weer een jaartje tegen aan.
Nu op naar het NK te Lunteren en daarna de Jonge Hengstenkeuring!

Iedereen bedankt voor de hulp!!


Ook de rest van de familie had succes:

Sandra werd Mini veulen en algemeen veulenkampioen met de mooie Jinthe v.d. Viersprong (Yonnick) en Mini Jeugd kampioen met Heidi v.d. Viersprong (Bonaparte)
Mijn vader werd jeugdkampioen grote maat met Gadora v.d. Viersprong en kleinemaats kampioen met Bibi v.d. Viersprong.

Dus als familie een super weekend gehad!

Fabiënne als middenmaats kampioen! Foto gemaakt door Arianne Dijkstra

Leuke stukje in regionale krant

12-08-2015 13:15

Op de website van de huis aan huis krant van coevorden staat een leuk stukje over ons geschreven.

via deze link is deze te lezen:    www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/regio/400810/shetlandfokkers-tonen-vakmanschap.html

Nieuwe foto Fabiënne

11-08-2015 14:17

Nieuwe foto bij Fabienne geplaatst die gemaakt is op de zomerkeuring.

Zomerkeuring Vries

11-08-2015 14:09

Een week later dan gepland i.v.m. de weersverwachting zijn wij op 1 augustus met 4 van onze pony's naar de zomerkeuring in vries geweest.

Onder mooie weersomstandigheden en veel gezelligheid is het een mooi succesvol dagje geworden! Al eerst mocht I am de baan in en hij liep netjes derde achter de veulenkampioen en de reserve kampioen. Daarna mocht Gravin de baan in. Die had er alleen iets teveel zin in en was veelste druk helaas. Ze liep wel op de 2de plek maar heeft niet laten zien wat ze kan. Toen mocht Fabiënne en die liep in een mooie rubriek op kop! Tussendoor mocht Fabiënne samen met Justin ook nog gekroond worden tot beste jeugdige voorbrenger! Als laatste mocht Elsemiek de baan in en ook zij liep op kop en werd later gekroond tot Kampioen grote maat! Een mooie afsluitin van een gezellig dagje!

Nieuwe foto Gravin en veulens toegevoegd

11-07-2015 22:23

Super verlopen Zuidenveld

11-07-2015 22:06

Gisteren met mooi weer naar het Zuidenveld geweest met 4 van onze pony's. Het Zuidenveld is van vroeger uit een landbouwtentoonstelling georganiseerd door

8 toenmallige gemeenten. Het rouleert elk jaar en begint op donderdag en loopt door tot zondag. En dus dan op vrijdag ook verschillende keuringen waaronder dus ook van de shetlanders.

 

We hadden voor dit jaar Joep met Dominique en Gravin en Carmen opgegeven.

Eerst was Joep aan de beurt en die liep netjes op de derde plek met een premie. Toen mocht Gravin en die liep in een beste rubriek aldus de jury op kop!

Daarna het allermooiste: Laura heeft voor het eerst helemaal zelf Carmen voorgebracht en dat deed ze SUPER! Alleen het draven durft ze nog niet zo goed dus dat heeft papa maar gedaan. Ze liep keurig op de 2de plaats en had mischien als ze niet zo dik was ook nog op kop gemogen! Wat was ze trots op zich zelf en haar Carmen!! En daarna mocht Dominique nog en die liep ook op kop!

 

Daarna de kampioenskeuring en daarin werd Gravin uitgeroepen tot Jeugdkampioen en Dominique tot Kampioen van de oudere merrie's!!

En tot slot mocht Gravin ook nog opstellen als Algemeen Zuidenveldkampioen 2015!!

 

Super dagje!

Twee hengsten erbij!

11-05-2015 20:46

Na al meer dan 9 dagen wachten tot Elsemiek een keer dacht wat te gaan doen, was het ineens Dominique die opschoot. Dus halster maar omgedaan en 's avonds nog een keer kijken. Ze was heel alert en onrustig maar de hele nacht niets. Zaterdags 's ochtends was duidelijk dat het niet meer lang ging duren en na de middag was daar ons tweede hengst veulen van dit jaar!

Heel leuk was het, dat Laura voor het eerst erbij was en er later ook geweldig mooi over vertellen kon. Het is een zwart hengst veulen van Trotski met de naam Joep v.d. Drift (Laura heeft de naam bedacht !)

's Avonds nog maar eens weer bij Elsemiek gekeken maar dat schoot nog niets op. 's ochtends was ze wel iets veranderd qua gedrag maar voor de rest niets. Nog even koffie gedronken en toen weer met de kinders die kant op. Komen bij het land aan en Elsemiek ziet ons en gaat liggen en begint zo ineens te bevallen! Laura ons goed geholpen met schoon water aangeven en Sven is lekker aan spelen gegaan met een schep... En toen was daar ons derde hengst veulen van dit jaar en ook dit was een vos. Hij heet I am v.d. Drift en zijn vader is Bonaparte v.d. Viersprong.

Als dit aan de straat gebeurt op een zondag met mooi weer komen er wel heel veel fietsers langs die stoppen om te kijken. Deze hebben allemaal even een uitleg van Laura gehad over wat er gebeurt en hoe het allemaal ging! Onze kleine PR mevrouwtje! Ze wou zo graag het een x zien en nu heeft ze er twee binnen een dag meegemaakt!

Nu is het misschien nog wachten op Carmen, maar net zoals de afgelopen twee jaar hebben we nog steeds geen 100% vertrouwen dat ze drachtig is. De vorige keren ging het goed dus nu ook maar hopen op iets moois!

Hengstveulen voor Brianna

25-04-2015 20:41

Na een paar voor ons onrustige nachten (Brianna had nergens last van...) is 's avonds tegen elf uur ons eerste veulentje geboren!

Omdat ze ons vorig jaar had verrast, nu maar extra alert en op tijd haar de melder aan gedaan. Brianna kan blijkbaar heerlijk liggend slapen 's nachts....

Maar om half elf nog maar even gekeken en toen ik er was wou ze net gaan liggen en was het veulen er ook heel snel.

Het is een vosje geworden met de naam Ingenieur v.d. Drift. 

Hij is uit de combinatie tussen Trotski en Tom en lijkt nu al net zo alert en dapper als deze beide hengsten!

Fabiënne opgenomen in het stamboek

06-04-2015 20:20

Afgelopen zaterdag zijn wij met Fabiënne v.d. Drift naar de stamboekopname geweest in Zweeloo.

Ondanks dat ze nog lang niet op haar mooist is (nog volledig in haar wintervacht) haalde ze toch een mooie score van 80/75 en een 2 op behang!!

En is ze gemeten op 98 cm.

 

 

Foto's toegevoegd

26-03-2015 22:02

Bij de fotogalerij hebben wij foto's geplaatst van een aantal merrie's en hengsten die wij in het verleden gehad of gebruikt hebben.

 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>