Nieuws

Galant LTD komt naar Aalden!

24-01-2017 22:45

De mooie bruine hengst Galant LTD komt naar Aalden!
Vorig jaar viel hij ons al op en dit jaar maakte hij wederom veel indruk. Gerko heeft tevens Lieke geholpen met het voorbrengen en was nog meer van hem gecharmeerd geworden. Vervolgens ging Galant ook nog eens helemaal los tijdens de ere-ronde en Gerko was verkocht...
We zijn ervan overtuigd dat hij erg goed bij onze merries zal passen en is tevens beperkt beschikbaar voor derden.
Nu al benieuwd naar zijn veulentjes en ondanks dat vele fokkers argwanend kijken naar deze bijzondere kleur, zijn wij blij dat we een beetje kleurenblind zijn!!

Jongerenkeuring

16-01-2017 11:41

Op zaterdag 12 november in alle vroegte op pad geweest met Laura en Justin naar de jongerenkeuring. Hertogin en Gravin gingen met Justin heen. En Laura had haar eigen Carmen opgegeven. En wat vonden ze het een leuke dag! Eerst vond Laura het nog beetje spannend om aan de hindernisbaan mee te doen, maar toen ze klaarstond kwam toch dat verbeten trekje weer op haar gezicht. En ondanks dat ze haar race niet gewonnen had was ze zichtbaar trots op zichzelf en wij ook! Justin  mocht eerst de baan in met Hertogin en Gravin enthousiast aangedreven door Laura! Hertogin liep 3de en Gravin netjes 2de! Toen mocht Laura met Carmen de baan in en wat deden ze het goed met z'n tweeën! Ze kwam op kop en mocht nog weer terug komen voor het kampioenschap! Helaas was er een andere pony beter maar wat liepen ze samen trots door de baan heen. En op het eind van de dag kreeg Laura nog de prijs van beste voorbrenger van haar leeftijdscategorie! Ze was zo trots!! En wij natuurlijk ook! Wij bedanken graag de familie van Waes voor het enthousiast maken van ons voor deze mooie leuke  en goed georganiseerde keuring!! En Justin natuurlijk voor de hulp bij Laura! In Fotogalerij staan nog meer foto's.

Nationale Keuring

16-01-2017 11:37

Op zaterdag 15 Oktober zijn we met onze Hertogin naar de Nationale Keuring in Lunteren geweest.

En wat liet ons kleine raskkikertje zich weer goed zien in de baan! Ze kwam in haar rubriek op kop!! Wat maakt zij

elke keer weer een ontwikkeling door! En toen mocht ze meelopen voor het jeugdkampioenschap middenmaat. Helaas was dit net te hoog gegrepen voor haar maar wat zijn we trots op haar! Onze kleinste pony is toch steeds weer in staat om zich in de baan nog mooier te maken!

Hele mooie keuringsdag gehad

07-09-2016 15:16

Zaterdag 13 augustus was onze jaarlijkse keuring te dalen. Na 2 dagen waren er samen met de rest van de familie 35 pony s door de wasstraat geweest! Zaterdagochtend ging mooi op tijd de wekker en trokken we vol goede moed richting Dalen.

 

We hadden 10 pony's voor de keuring opgegeven. Meteen in de eerste rubriek mocht Kingston de baan in, nooit aan hem getwijfeld maar helaas kwam hij achteraan zonder premie. 

Daarna waren onze 2 merrieveulens aan de beurt. Eerste onze bijzondere Karianne, ze werd geboren als normale vos maar is inmiddels veranderd in een hele mooi donkere koffievos. Ze kwam op kop van haar rubriek met premie. Daarna meteen onze kaitlyn ook op kop met premie! Daar kunnen we verder mee!

Toen was de beurt aan onze aangekochte pony Izabel, liep op een mooie derde plek met premie en heeft weer veel geleerd.

Hertogin mocht toen de baan in, we waren benieuwd wat ze kon doen aangezien ze net middenmaat is en ook nog zo mooi jeugdig. Na zich super te hebben laten zien mocht ze kop weg stappen en liet zich niet meer inhalen. En dit deze ook bij het middenmaats kampioenschap! Jeugdkampioen met hertogin hadden we toch van te voren niet verwacht. Voor het algemeen jeugdkampioenschap kwam ze net te kort maar wij waren al dik tevreden met onze kleinste dame!

 

Na de pauze mocht Laura eindelijk laten zien hoe goed ze had geoefend met Hertogin. Ze deden het samen super, op klein momentje na waar Laura erachter kwam dat het toch echt Shetlanders zijn waar je meeloopt... Maar met een mooi rapport een medaille en zak snoep kan ze weer vooruit.

 

Toen waren onze oudere merries aan de beurt en wat ging het super! We waren thuis heel tevreden over hoe ze er voorstonden maar het is altijd afwachten wat ze in de baan willen laten zien.

En wat ben je dan trots als Gravin, Fabiennë, Carmen en Dominique zich echt super laten zien en allemaal op kop komen met een 1e premie!! Elsemiek heeft er dit jaar helaas niet zoveel zin in maar liep toch netjes op de 2de plek met een 1e premie achter de latere grote- maatskampioen.

Al onze oudere merries meegenomen en weer allemaal beloond met een 1e premie, helemaal trots!

Helaas bij de oudere merries geen maatkampioen, maar wel resultaten waar we weer een jaar mee vooruit kunnen.

Nu op naar Lunteren met hertogin!

 

 

 

Foto's Karianne en Kingston

16-05-2016 22:08

Op de pagina 'Veulens 2016' zijn een aantal foto's toegevoegd van onze 2 eigenwijze vosjes Karianne en Kingston!
De foto's van Komeet volgen binnenkort!
 

Kingston en Komeet geboren!

16-05-2016 21:49

Op woensdag 4 mei is Elsemiek bevallen van een vos hengstveulen. Ze was in de vroege ochtend al erg onrustig en nog voor het ontbijt ging Gerko nog weer even kijken en was duidelijk dat het niet lang meer zou duren. Snel de kids in de auto en naar het land en onder toeziend oog van Laura en Sven is Kingston geboren! Een makkelijke en vlotte bevalling en ook Kingston deed het direct erg goed. Hij lijkt nu al erg op zijn moeder met een mooi front en een geweldig lief karakter!

Vervolgens was het wachten op Carmen. Het uier liep mooi vol en in de nacht van 7 op 8 mei heeft zij een zwart hengstveulen op de wereld gezet.
Laura is natuurlijk ape-trots op haar veulen en heeft de naam Komeet bedacht, vernoemd naar de vader van Carmen!

Nu wachten we nog op het veulen van Fabiënne! Zij is half juni uitgerekend!


 

Karianne van de Drift geboren!

23-04-2016 23:43

Op 22 april is Dominique bevallen van een mooi vos merrieveulen!
Zij heeft de naam Karianne van de Drift gekregen! De vader van Karianne is Trotski v.d. Pastorije.

Dominique had vanaf donderochtend het melk al uit het uier lopen, het zou dus niet lang meer duren.
De hele dag was ze rustig, haast te rustig...
Pas vanaf 00.30 uur ging ze zenuwachtig aan de wandel door het land op zoek naar dat ene goede plekje om te veulenen.
Om 2.15 uur ging de melder en is Karianne met een vlotte bevalling ter wereld gekomen.
Een mooi begin van ons veulenseizoen!
 
 

Brianna is verkocht

08-03-2016 14:16

Brianna is verkocht aan de familie Van Waes in Zeeland. Wij wensen hun veel plezier van Brianna!!

 

 

Jonge Hengstenkeuring

13-01-2016 14:08

In December zijn wij met 2 jonge hengsten naar de keuring geweest. Guido: zwarte kleine maats hengst met mooie frisse bloedlijnen. Gerlof: vos middenmaats hengst met Cay vd Viersprong als vader en een hele mooie zwart gefokte moederlijn.

 

Guido bleek helaas in draf onregelmatig en is doorgestuurd naar de nakeuring in januari. Op deze nakeuring is hij helaas niet goedgekeurd..

Gerlof werd in de eerste ronde helaas naar huis gestuurd. Ze hebben hun best gedaan maar helaas was het niet goed genoeg.

Wij hadden alle vertrouwen in deze jongens en hun bloedlijnen die beide voor de zo nodige verfrissing hadden kunnen zorgen.

Nu langzaam aan maar de blik weer voorruit werpen op het veulen seizoen en de hengsten keuze voor dit jaar.

Nationale keuring

18-10-2015 13:58

Gisteren zijn wij weer naar de Nationale keuring in Lunteren geweest. Altijd weer mooi met al die kampioenen bij elkaar.

Fabienne mocht dit jaar mee en heeft ons weer weten te verrassen!!  Toen we het boekje kregen en zagen dat ze in een groep van 9 merrie's zou lopen hadden we toch zoiets van oeps... Negen andere kampioenen! Maar naet als in Dalen op de premiekeuring trok Fabienne zich de hele dag nergens wat van aan.

Toen we eindelijk aan de beurt waren heeft ze zichzelf super laten zien en mocht zelfs op KOP!! Onze dag was helemaal geslaagd!! En toen maar wachten

op de kampioenschappen. En nog steeds was ze heel rustig (dat zijn we niet zo gewent van onze driftige dames). Toen we klaarstonden met haar en de muziek nog wat harder ging was het net of ze dacht: en nu gaan we! Ze begon met stappen en naar een poosje keek ik achterom en was ik de rest kwijt.

Misschien gingen we wel iets te hard maar het voelde wel geweldig om even bij de rest weg te stappen en aan Fabienne te zien genoot zij nog het meest!!

Helaas besloot de jury een andere merrie aan te wijzen als kampioen maar wat zijn wij trots op onze merrie! Nu op naar de jonge hengstenkeuring!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>