Nieuws

Zeer geslaagde premiekeuring!

19-08-2019 12:44

Zaterdag 10 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring. We hadden deze keer 17 ponies opgegeven... Dit is wel echt genoeg!

Samen met de rest van de familie kwam dit op een totaal van 46 te wassen pony's! Helaas had onze Madame in de aanloop naar de keuring toe een klein probleempje en mocht ze dit jaar thuis blijven. We gaan er vanuit dat we met haar naar de nakeuring gaan.

 

We hebben dit jaar 6 veulens gekregen en konden dus 's ochtends meteen volop bezig. Dit jaar werrden de meriie en hengst veulens voor het eerst door elkaar gekeurd. Dit is ons zeker goed bevallen!  Als eerste mocht Sven zijn trots Ninja (Gravin X Galant) de baan in. En hij had er deze keer echt zin in. Vrolijk ging hij door de baan en mocht opstellen als 1e met een premie. Hierna mochten achter elkaar onze andere 4 Galantjes de baan in en ook deze ontvangen makkelijk hun premie waarbij Nero (Karianne x Galant) ook op kop liep. Toen als laatste was onze kleine Nemo (Cellie x Hometown Hero) aan de beurt. Wat is het een lief jongetje om te zien. Hij had het grootste woord in de baan en mocht als 3de opstellen met een veulenpremie. Alle veulens geprimeerd! Mooi begin van de dag.

Met twee veulens mochten we meedoen aan het veulen kampioenschap. Ninja kwam zag en overwon! Vrolijk stappend ging hij rond en werd verkozen tot veulen kampioen overige maten en Algemeen veulenkampioen! Super gaaf voor Galant! Vorig jaar de reserve veulenkampioen en nu dus de Algemeen veulenkampioen.

 

Daarna door met de jeugd. Dit jaar hadden we maar 2 enters bij ons. Beide dames vonden het super spannend in de baan. Maar Marloes (Fabienne x Galant) en Merel (Izabel x Galant) mochten allebei in hun rubriek als 2de opstellen met een enterpremie! Ook de andere galant enters ontvingen een premie. Een 100% score dus voor Galant! Super blij mee!

Na de middag was het eerste de beurt aan Laura om met Carmen haar beste beentje voor te zetten bij de jeugdige voorbrengers. Geholpen door haar grote neef Thian deed ze dit weer super netjes. Ze kreeg een mooie score van de jury en had weer veel plezier gehad met Carmen! Heel trots op haar!

 

Daarna de beurt aan onze ruin Kingston. We hadden hem inmiddels verkocht maar we wouden er toch nog graag een premie op hebben dus overlegd dat hij bij ons bleef tot aan de keuring. Hoe rustig hij thuis tussen de dames staat zo enthousiast was hij nu tussen alle ponies. Hierdoor liet hij zich net niet zo zien als gehoopt en kreeg terecht een 2de premie. Hier ook zeker blij mee maar wat als hij iets minder enthousiast was geweest..

 

Toen mocht Karianne de baan in. Wat hebben we toch een gave grote vos! Ze liet zich super netjes zien en mocht kwam op kop te staan met een 1e premie!! Gaaf! Aan het eind van de dag mocht ze ook meedoen voor het kampioenschap Beste 3-jarige eigen gefokt. De spanning was er niet helemaal omdat al bekend was dat ze de enige met een 1e premie was die mocht meedoen maar we zijn niet minder blij met deze titel voor haar!!

Hertoging mocht hierna de baan in. Thuis waren we het erover eens dat ze er mooier voor stond dan vorig jaar. Ze liet zich ook weer netjes zien maar helaas ondanks dat ze wel op kop kwam te lopen ontving ze dit jaar een 2de premie. Dit was toch een kleine teleurstelling.

Hierna mocht Gravin de baan in. Ze liet er geen twijfel over bestaan dat ze vandaag kwam om haar titel te verdedigen. Ze mocht op kop lopen en ontving weer haar 1e premie. Ook tijdens het middenmaat kampioenschap had ze er duidelijk zin in en mocht voor het 2de jaar op rij opstellen als Kampioen Middenmaat! Wat waren wij trots maar Sven nog meer! Allebei zijn pony's waren gewoon kampioen geworden! Hij heeft heerlijk geslapen 's nacht met zijn verzameling aan linten.

Cellie mocht voor het eerst meedoen met de kroonmerries minimaat. Ze heeft zich heel netjes laten zien en mocht zelfs op kop! Ze ontving weer haar 2de premie en mocht weer meelopen voor het kampioenschap. Dit was niet weggelegd voor haar maar wij waren dik tevreden over haar.

Fabiëne en Carmen zaten weer bij elkaar in bij de kroonmerries middenmaat. Allebei lieten ze zich goed en ontvingen allebei weer een 1e premie Fabiëne als 2de en Carmen als 4de van deze mooie groep.

Als laatste mocht Elsemiek bij de oudkampioenen de baan in. Ook zij mocht weer haar 1e premie ontvangen. En op het laatst meedoen voor het Ere kampioenschap en wat haar vorig jaar niet lukte gebeurde dit jaar wel! Ze mocht opstellen als Ere Kampioen! Super gaaf dat ze nu eigenlijk alle kampioenschappen die er zijn op een premiekeuring een keer behaald heeft! Zo blij met onze Miek!

Hiermee kwam een einde aan een voor onze hele mooie dag! Iedereen bedankt voor alle hulp en aanmoedigingen vooral Elsje en Lieke en Karin voor de hulp met de pony's voorbrengen. En Natuurlijk onze hele familie die er deze dag was!

 

Update

19-08-2019 12:43

Het is te lang stil geweest op onze site... onze excuses!

We zullen weer proberen regelmatig wat leuke dingen te plaatsen!

Hou hier voor ook onze facebook pagina in de gaten!

 

Geweldige premiekeuring gehad!

29-08-2018 14:35

Op zaterdag 11 augustus was de tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring in Dalen. Na samen met de hele familie 42 pony's te hebben gewassen op

donderdag en vrijdag was het zaterdag dan eindelijk zover. En wat een dag werd het!! Het was de eerste keuring waarop Galant zijn veulens mocht tonen, dus waren we heel benieuwd wat de jury er van zou vinden.

 

We begonnen uiteraard met de veulens waarvan Minion (Gravin) het spits mocht afbijten. Dit deed hij net zoals later Madame (Elsemiek) en Merel (Izabel) heel verdienstelijk door als 2de te worden opgesteld met premie. Marloes (Fabiënne) zat bij Madame in en mocht als 4de worden opgesteld ook met premie. Dus al onze Galant veulens werden geprimeerd en ook het andere veulen van hem werd geprimeerd! Mooi begin voor hem en ons! Doordat er 3 op de 2de plek liepen, toch heel goed het veulenkampioenschap in de gaten houden en zoals wij al hadden verwacht werd de nr 1 in de rubriek van Madame kampioen en mocht Madame de baan in voor het reserve kampioenschap. En na een rondje haar zelf goed te laten zien mocht ze opstellen als Reserve kampioen! 

 

Daarna door met onze twee enters. Deze 2 hadden niet helemaal hun dag, waarbij vooral Lotte de motor niet aankreeg... Gelukkig kregen ze beide een mooie premie en zijn we benieuwd hoe ze nu uit gaan groeien! Toen was Karianne aan de beurt. Heel benieuwd hoe onze grote koffievos het zou doen! 

Zelf vonden we haar er heel mooi op staan en gelukkig vond de jury dat ook. Mooiste compliment was misschien wel dat de jury vroeg: Waar tover je zo'n mooie grote maats vos vandaan?! En mooi was ze! Na eerst haar rubriek te winnen, werd ze daarna gekroond tot Jeugdkampioen grote maat en tot Algemeen Jeugdkampioen!! Wat gaaf! Ze is onze enige dochter van de vorig jaar veel te vroeg overleden Dominique en we zien er veel in terug van haar moeder. Dit zorgde er bij ons toch voor dat er een heerlijke emotie los kwam.

 

Na een gezellige lunch was het de beurt aan Laura om haar kunsten te vertonen met Carmen. Wat een heerlijk gezicht om te zien hoe ze in de baan geniet samen met Carmen! Ze heeft het heel goed gedaan en veel plezier gehad ( dat is toch wel het belangrijkste) en is uiteindelijk 3de geworden van een hele grote groep van haar leeftijd.

 

En toen even omschakelen en door met de oudere merries. We hadden al onze dames opgegeven en meegenomen en waren op Hertogin na heel tevreden hoe ze er voor stonden. Nu eerst maar hopen dat ze er zelf ook zin in hadden. En dat hadden ze!!

Als eerste mocht Izabel de baan in. 's Ochtends was ze nog behoorlijk onrustig in de baan met Merel maar nu bleef ze precies goed en heeft zich super laten zien wat resulteerde in een mooie kopplek met een 1e premie!! Dat was een mooi begin van de middag. Toen was Hertogin aan de beurt. Thuis lang getwijfeld om haar mee te nemen en uiteindelijk toch besloten dat ze meeging en hier hadden we achteraf geen spijt van! Wat verandert ze toch in de baan! Wat is ze dan een raskikker. Ze mocht als 2de opstellen met een 1e premie!! 

Daarna was Gravin aan de beurt om te proberen haar 1e premie terug te krijgen. We waren er van overtuigd dat ze er beter voor stond dan vorig jaar en hoopten dat het er deze keer ook zou uitkomen. En het kwam eruit! Wauw wat ging ze! Op kop met een dikke 1e premie! Dit was de Gravin zoals wij haar kennen. Toen was het de beurt aan Hilda om met onze kleine mini Cellie de baan in te gaan. We waren redelijk tevreden hoe ze nu ervoor stond ten opzichte van hoe mager ze bij ons kwam. Thuis is het echt een pony voor onze kids maar in de baan best een felle dame. We hoopten dat ze een 2de premie zou halen zodat ze kroon zou worden. Mede door haar super draf heeft ze die 2de verdiend met zelfs een kopplaats! Hele mooie manier om kroon te worden.

De middag liep tot nu toe beter dan gehoopt maar er moesten nog 3 dames de baan in. Eerst waren Carmen en Fabiënne aan de beurt. Vonden zelf dat Carmen doordat ze gust is, iets te rond was en dat Fabiënne er mooi op stond. Maar in de baan deden ze het helemaal andersom. Carmen stond als een plaatje en stapte en draafde als een grote door de baan. Fabiënne had er deze keer weinig zin in en heeft niet helemaal laten zien wat ze kan. Dit resulteerde erin dat Carmen op kop kwam (Laura helemaal trots) en Fabiënne als 6de werd opgesteld. Allebei met die mooie 1e premie! Alleen Elsemiek was nu nog aan de beurt. Na jaren te hebben gehoopt dat ze een keer in de baan laat zien wat ze ons thuis zo vaak laat zien, hadden we ons er inmiddels een beetje bij neergelegd dat ze er op de keuringen niet veel aan vindt. Maar deze keer viel het mee en heeft ze zich goed laten zien. Ook zij mocht opstellen als 1e met een 1e premie! 

Wat een geweldige middag tot dan toe. 5 van de 7 merries op kop en 6 dames met een 1e premie! Toen door naar de kampioenschappen. Al eerste mocht Cellie bij de mini's. Dit was zoals verwacht iets te hoog voor haar gegrepen. Daarna door met Izabel, Gravin en Carmen voor het middenmaatskampioenschap. Uiteindelijk mocht Gravin in het midden opstellen als kampioen! Wat een revanche voor haar op vorig jaar! En wat glunderde Sven dat ZIJN Gravin kampioen was geworden. En dan als laatste mocht Elsemiek proberen grote maatskampioen te worden. En dat is haar gelukt !! Wat gaaf! Voor het dagkampioenschap mochten Gravin en Elsemiek zich melden en na een felle strijd werd Elsemiek gekroond tot Algemeen Dagkampioen!! Wat een dag! Het erekampioenschap moest ze laten aan een andere mooie merrie. Maar wat een super dag hebben wij gehad!! Ongelofelijk! En wat een super hulp hadden we met Elsje, Tine, Myla en Denise! Wat super dat jullie ons wouden helpen! Nu op naar Lunteren en daarna de jonge hengstenkeuring waar onze andere vos Kingston (Trotski) zijn kunsten mag vertonen. Zijn moeder (Elsemiek) en halfzus (Karianne) hebben vandaag het goede voorbeeld gegeven!

 

Veulens geboren

06-06-2018 15:39

En inmiddels zijn al onze veulens geboren!

3 merrie's en 2 hengsten.

Alles makkelijk geboren en gelukkig geen complicaties!

Bij Gravin en Izabel lopen nu allebei twee mooie bruine veulens!!

Binnenkort volgen hier en op facebook een paar foto's!

Stamboekopname

06-06-2018 15:31

Afgelopen voor jaar is Izabel van 't Kibbeleveen naar de s-opname geweest in Zweeloo.

En hoewel ze eigenlijk een beetje te dik is kreeg toch nog de super mooie score van 80-85!! Super blij mee!!

Ze is 98 cm gemeten. Nu wachten op haar eerste veulen !

1e premie voor Galant!!

15-01-2018 15:18

Wat hadden we er naar uitgekeken en er veel zin in! Eindelijk mochten we met Galant de baan in! Na een hele voorbereiding om hem zo mooi mogelijk te krijgen 

eindelijk het moment om het ook in de baan te laten zien!En dan kom je 's ochtends in de manage aan en hoor je van verschillende kanten dat hij het zo goed gedaan heeft... Altijd leuk om te horen maar natuurlijk nog lang geen garantie! Maar gelukkig had ook Galant er zelf heel veel zin in en ging hij zoals we hoopten door de baan. Dit resulteerde in een 2de plaats met een hele mooie 1e premie!!! Wauw!! En hij werdt ook nog uitgenodigd voor het nieuwe onderdeel Hengsten met de beste draf! Ook mocht hij nog meelopen met het kampioenschap middenmaat! Gaaf! Toen het kampioenschap middenmaat door de tweede plaats maak je je dan niet zoveel illusies maar toch mochten we blijven lopen tot de laatste 4 en nog een keer zijn mooie draf tonen. Hij liet zich hier echt super zien en had misschien ondanks zijn tweede plaatst toch...... Daarna maakten we ons op voor het nieuwe onderdeel Hengsten met de beste draf. Geen idee nog wat ons te wachten stond gingen we die kant op. Maar wat was dat gaaf!!! Om in zo'n enthousiaste sfeer je hengst te tonen! En ook Galant genoot er zichtbaar van en ondanks dat hij soms iets te enthousiast werdt van de muziek heeft hij zich super laten zien. Al met al een geweldige dag om op terug te kijken en super trots op Galant hoe hij zich ontwikkeld heeft!!

Premiekeuring Dalen

28-08-2017 09:12

Op zaterdag 12 augustus was het weer tijd voor onze jaarlijkse premiekeuring! Lang werk je er naar toe en dan vliegt de dag voorbij.

Achteraf zijn we tevreden over de behaalde resultaten. Beide veulens liepen met premie op de 3de plek. Beide dames zitten net qua verharing in een tussenperiode dus hier dik tevreden mee. Daarna onze enters ook die kregen allebei premie. Waarbij Kaitlyn op de 2de plek liep en Karianne 3de. Toen was het even rustig aangezien we geen twenters hebben en konden we ons voorbereiden op Laura en Carmen die hun best gingen doen bij de jeugdige voorbrengers! En wat deed ze het goed! Samen met Madelief heeft ze echt haar best gedaan en deed het super! Ze vond altijd het nog een beetje spannend om te draven en ondanks dat wij vonden dat Carmen de vaart er goed in had, kwam ze met een bigsmile bij me om te vertellen hoe gaaf dat draven is!!! Dat was echt genieten.

 

Hierna mocht Hertogin de baan in. Ze liet zich netjes zien en mocht als eerste wegstappen. Naar een paar rondjes moest ze helaas naar de tweede plaats. De teleurstelling kwam toen we bij het opstellen zagen dat ze een 2de premie kreeg terwijl degene die haar net ingehaald had wel een 1e premie kreeg.... Thuis hadden we tegen elkaar gezegd dat we bij haar een 2de premie zouden verwachten maar als je er dan blijkbaar zo dichtbij was en een poosje voor een 1e premie merrie hebt gelopen is het toch een beetje een teleurstelling. Daarna mocht Gravin de baan in. Buiten de baan waren we samen met onze helpers er van overtuigd dat ze er mooi op stond. Maar helaas kon ze zich totaal niet onstpannen en leek ze in de baan niet op de merrie die we daarvoor nog klaar gemaakt hadden... Ze kwam op een 4de plek met een 2de premie. Daarna mochten Fabienne, Carmen en Elsemiek de baan in . Alle drie de dames kregen een 1e premie waarbij Fabienne en Elsemiek op kop liepen! Daarmee kwam er een einde aan een dag waarop we beste tevreden op terug kijken.

Manifestatie Ermelo

14-08-2017 08:50

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 Juli was er in Ermelo een manifestatie van ons stamboek ter ere van het 80 jarige bestaan. Op vrijdag zijn wij hier met 3 merries heen geweest namelijk: Dominique, Elsemiek en Gravin. Op zich zijn we best tevreden met de behaalde resultaten maar hebben Elsemiek en Gravin zich niet zo laten zien als dat we hadden gehoopt... De hele dag waren ze rustig en ontspannen tot het moment dat ze de baan in mochten. Gravin mocht als eerste de baan in en ondanks dat ze totaal niet wou ontspannen liep ze op een mooie 3de plek. Toen moesten Elsemiek en Dominique haast tegelijk de baan in. Eerst mocht Elsemiek en die heeft voor ons gevoel totaal niet laten zien wat ze in haar mars heeft. Desondanks mocht ze toch als 2de opstellen! Achter de Nationaal kampioen van vorig jaar. Opzich heel tevreden mee maar wat als ze zich eens gaat onspannen..... Toen mocht Dominique nog de baan in. Helaas was ze mischien iets te zwaar en mocht ze als 5de opstellen. Toen snel naar huis omdat Galant zaterdagochtend zijn opwachting mocht maken.

 

Dus zaterdagochtend weer op tijd met Galant en de fiets op naar Ermelo! Helaas waren er in verhouding tot de merries haast geen hengsten ogegeven. Galant liep samen met Fantom in zijn rubriek en mocht als 2de opstellen. Hij heeft zich goed laten zien en weer een hoop geleerd. 's Middags mochten Galant en ik nog meedoen aan de rubriek Hengsten aan de fiets. Aangezien het de hele dag regenachtig was hadden we heel toepasselijk gekozen voor een vrolijke zomerse outfit! En kregen we de originaliteitssprijs! Toch alles niet voor niets gedaan!

Lieke v.d. Drift geboren!

07-06-2017 13:52

Na vele gebroken nachten is afgelopen donderdag eindelijk het veulen van Carmen geboren! Elk jaar heeft ze ons verrast met een veulen.

Daarom dit jaar extra allert op een verandering bij haar. Ook deed ze het elk jaar veel te vroeg.... dit jaar dus niet! Toen voor de zoveelste x de melder weer ging toch maar heel snel heen en eindelijk een keer geen vals alarm! Na een vlotte bevalling was daar haar veulen. En nog een merrieveulen ook, wat straalde Laura toen ze dat hoorde! Zo kan het dus dat je 's ochtends om 6 uur met het hele gezin staat te genieten van een veulentje. Dat zijn toch de mooiste momenten!

Laura heeft haar veulen Lieke v.d. Drift genoemd.

Lotte v.d. Drift geboren!

20-05-2017 21:07

Op vrijdag 12 mei is ons eerste veulen van dit jaar geboren, Lotte v.d. Drift!
Al enkele dagen hielden we Fabiënne in de gaten, aangezien ze al aan het harsen was. Donderdag begon ze ook in gedrag te veranderen en liep ze haar metertjes door het land.
Vrijdagavond tegen 11 uur was het dan eindelijk zover en heeft Gerko haar geholpen tijdens de makkelijke bevalling.
Binnen 1,5 uur dronk de kleine dame en was het nageboorte er, zodat ook Hilda nog redelijk op tijd in haar bed lag.
Vader van Lotte is Trotski v.d. Pastorije.
Wij zijn erg blij met Lotte, een sprekend hoofdje, ondeugende oogjes en vanaf het eerste moment al vreselijk mak!
Binnenkort foto's online!!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>